Evde sağlıklı ve temiz su içmek herkesin hakkı. Özellikle şehir suyunun kalitesi konusunda endişeler yaşarken, bir su arıtma cihazı almak hayat kalitemizi doğrudan etkileyen en akıllıca çözümlerden biri.

Peki, en iyi su arıtma cihazı nasıl seçmeliyiz? Hangi özelliklere dikkat etmeliyiz? Tüm bu sorulara yanıt arıyorsanız, bu yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

1. Filtreleme Aşamaları ve Kalitesi

İyi bir su arıtma cihazı, kaliteli filtrelerle donatılmış olmalıdır. Farklı su arıtma filtreleri sayesinde klor, tortu, ağır metaller ve mikroorganizmalar gibi zararlı maddelerden tamamen arınmış, taze ve ferah bir su elde edersiniz.

Bazı cihazda yer alan mineral veya alkali filtreler, suyun pH seviyesini dengeleyerek mineralli su üretir, böylece daha sağlıklı içme suyu sunabilir.

Filtrelerin uluslararası bir kuruluş olan NSF onaylı olması da ekstra bir güvence sunar.

2. Filtre Değişim Sıklığı ve Maliyeti

Çoğu su arıtma cihazı sık filtre değişimi gerektirir ve bu durum hem maliyetli hem de zaman alıcı olabilir. Yüksek kapasiteli ve uzun ömürlü filtreleri olan su arıtma cihazları bu sorunu ortadan kaldırıyor. Yüksek kapasiteli filtrelere sahip su arıtma cihazlarında senede yalnızca 1 kez filtre değişimi yeterli olabilmektedir.

Bazı su arıtma cihazlarında servise de gerek duymadan filtreleri kendiniz değiştirebilirsiniz. Filtre maliyeti dışında bir servis ücreti ödemezsiniz.

3. Güvenlik Aparatları

Şebeke suyunun basıncı bazen aniden yükselip ciddi sorunlara yol açabilir. Basınç regülatörü (basınç düşürücü) bu durumu önleyen bir su arıtma cihazı aparatıdır. Su basıncı ani artış gösterse bile evinizi su basma riski yaşamazsınız.

En kötü senaryoda bir su kaçağı olması halinde ise kaçak su sensörü varsa, sensör devreye girerek cihaza suyun akışını kesmektedir. Mutfağınızı su baskını riskinden korumak için su arıtma cihazınızda basınç regülatörü ve kaçak sensörü olmasına dikkat edebilirsiniz.

4. Su Arıtma Hızı ve Performansı

Su arıtma cihazlarının arıtma hızı ve performansını büyük oranda kullanılan Ters Ozmoz Membran Filtrenin performansı belirler. Örneğin membranın 80 GpD kapasiteli olması 1 günde 80 Galon (yaklaşık 280 litre) su arıtabileceği anlamına gelir. Tabii arıtma sırasında atılan atık su oranının düşük olması ve arıtılan suyun kaliteli ve güvenilir olması da çok önemlidir.

Arıtma kalitesi konusunda yine NSF sertifikası olan Vontron, Filmtech gibi tüm dünyada kalitesini kanıtlamış membran markalarına güvenebilirsiniz.

Cihazın düşük atık su oranına sahip olması, kaynaklarımızı daha verimli kullanmanızı sağlar.

5. Pompa Seçeneği

Bazı su arıtma cihazları elektrikli, bazıları elektriksiz çalışabiliyor. Elektriksiz çalışması hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de olası elektrik kesintilerinde su arıtma işlemini aksatmamış oluyorsunuz.

Cihazın elektrikle çalışıyor olması genelde pompalı cihaz olduğu anlamına gelir. Bazı ürünlerde pompa seçeneği opsiyonel olarak sunulur. Eğer kullanılacak yerdeki su basıncı çok düşük ise pompalı modelleri tercih etmeniz zorunluluk olabilir. Su basıncının çok düşük olduğu yerlerde pompasız su arıtma cihazları çalışmayabilir.



En Çok Tercih Edilen Su Arıtma Cihazı: Sumosu Arıtma Cihazı ve Yorumları

100 gün iade garantisi sunan bir marka olan Sumosu Arıtma, bu güveni müşteri memnuniyetine verdiği önemle kazanıyor. En iyi su arıtma cihazı listelerinde, onlarca website tarafından en çok tavsiye edilen su arıtma cihazı olarak konumlanmış durumda.

En iyi su arıtma cihazı listelerinin başında yer almasının en büyük sebeplerinden biri, müşteri yorumları. Özellikle videolu müşteri yorumlarına baktığınızda, herkes suyun temiz ve ferahlatıcı tadından bahsediyor. Ayrıca, müşteri hizmetleri ile ilgili de çok olumlu geri dönüşler alınıyor, bu da Sumosu’nun rakiplerinin önüne geçmesini sağlıyor.

Sumosu’nun tüm Türkiye genelinde sunduğu ücretsiz kurulum hizmeti de kullanıcılar için büyük bir avantaj. 81 ilde ücretsiz kurulum yapılırken, ayrıca kargo da ücretsiz.

Özellikler:

       6 filtreli ve 13 aşamalı filtreleme

       Yılda 1 kez filtre değişimi yeterli

       Servis gerektirmeyen filtre değişimi

       1:2 atık su oranı

       NSF onaylı filtreler

       Suyun pH değerini dengeleyen mineral / alkali filtre seçeneği

       Basınç regülatörü ve kaçak su sensörü

       304 kodlu paslanmaz çelik musluk

       8 litrelik antibakteriyel çelik tank

       Elektriksiz çalışma imkanı (Elektrikli model de mevcut)

       Ücretsiz kargo ve ücretsiz kurulum

Eğer siz de evinizde güvenle kullanabileceğiniz, uzun ömürlü ve sağlıklı bir su arıtma cihazı arıyorsanız, En iyi su arıtma cihazı listelerinde en çok tavsiye edilen su arıtma cihazı markası olan Sumosu Arıtma sizin için de doğru tercih olacaktır.