Xiaomi, geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobil dünyasına adımını attığı ilk modeli olan SU7'yi tanıtarak büyük ilgi topladı. Otomotiv pazarında ses getiren bu girişin ardından, Çinli üretici bu alanda çalışmalarını hızlandırdı ve yeni model planlarını ardı ardına duyurdu. Xiaomi SU8 ile ilgili ilk resmi açıklama da şirket sözcüsünden geldi.

Xiaomi SU8 İddiaları Yalanlandı Mı?

Xiaomi'nin Halkla İlişkiler Müdürü Wang Hua, SU8'in yakın zamanda piyasaya sürüleceğine dair iddiaları kesin bir dille yalanladı. Geçtiğimiz ay ortaya çıkan söylentiler, Xiaomi'nin yeni bir SUV modeli üzerinde çalıştığını iddia ediyordu. Hatta 16 Temmuz tarihinde SU8'in tanıtılacağına dair görseller de yayınlanmıştı.

Wang Hua yaptığı açıklamada, SU8 lansmanı için herhangi bir planın bulunmadığını ve söz konusu posterlerin sahte olduğunu belirtti. Ancak bu açıklama, Xiaomi'nin elektrikli otomobil yol haritasına ilişkin spekülasyonları tamamen ortadan kaldırmadı. Şirketin, MX11 kod adlı bir SUV geliştirdiği iddiaları gündemde yerini korumaya devam ediyor. Hatta bu aracın casus görüntüleri de ortaya çıktı.

SU7 ile benzer bir tasarıma sahip olması beklenen MX11, ince bir motor kaputu ve dikkat çekici far grubuyla karşımıza çıkacak. Aracın üzerinde en dikkat çeken özelliklerden birisi ise tavanına yerleştirilen özel şekilli lazer radarı. MX11'de yana monte edilmiş kameralar ve sarı fren kaliperleri de göze çarpıyor. SUV modelinde çok kollu alaşım jantlar kullanılacak gibi duruyor.

Öte yandan Xiaomi, ilk elektrikli otomobil modeli SU7'de BYD'nin ürettiği "Blade" bataryalarını tercih etmişti. Ancak şirketin yeni elektrikli SUV modelleri için CATL'nin geliştirdiği batarya teknolojisini de kullanması bekleniyor. İkinci modelde CATL bataryalarının daha fazla ağırlık kazanacağı düşünülüyor.

Sektördeki raporlar, MX11 SUV modelinin Xiaomi'nin ikinci elektrikli otomobili olacağına işaret ediyor. Ancak aracın resmi tanıtımının yapılması için henüz en az bir yılın geçmesi bekleniyor.