WhatsApp, Android sürümünün 2.24.15.10 beta testlerinde "AI Studio" adını taşıyan yeni bir özelliği kullanıcılara sundu. Bu özellik, Google Play Beta Programı'na katılan bazı Android kullanıcılarına erişim sağladı ve farklı sohbet botlarıyla etkileşim kurma imkanı tanıyor.

AI Studio: Yeni Dönemin Başlangıcı 

WhatsApp'ın içinde zaten bir kişisel asistan olarak kullanabileceğimiz Meta AI mevcut. Bu yapay zekâ asistan, uygulama içinde belirli görevleri yerine getirebiliyordu. AI Studio ise kullanıcılara, kendi ihtiyaçlarına en uygun sohbet botunu seçme şansı sunarak bu deneyimi bir adım öteye taşıyor. Uygulama içinde "Bağlantıları Seç" ikonuna tıklayıp "Yapay zekâ ile sohbetler" bölümüne girerek bu yeni sohbet botlarına erişim sağlanabiliyor.

Gizlilik Ön Planda 

Kullanıcılar, hem Meta'nın hem de üçüncü parti üreticilerin geliştirdiği sohbet botları ile iletişim kurabilecekler. Bu yapay zekâ botları, kişisel verileri toplamayacak, bireysel veya grup sohbetlerinde paylaşmayacak ve başka sunuculara aktarmayacak. Meta, kullanıcıların manuel olarak gönderdikleri yapay zekâ mesajlarını, akıllı özellikleri geliştirmek amacıyla kullanabilecek. Bu sayede, kullanıcılar ihtiyaçlarına uygun sohbet botlarıyla daha etkili bir şekilde iletişim kurabilecekler.

Özelliklerin Genişletilmesi 

Yapay zekâ botları, kullanıcı tercihlerine veya aramalarına göre tavsiyelerde bulunabilecekler. AI Studio özelliğinin yakın zamanda kararlı sürüm olarak tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor, böylece daha fazla kullanıcı bu yenilikten faydalanabilecek.