Ülkemizde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan popüler hikaye platformu Wattpad, 12 Temmuz 2024 tarihli bir mahkeme kararıyla Türkiye'de erişime kapatıldı. Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği karar doğrultusunda platform erişime kapatıldı. Wattpad.com, milyonlarca kullanıcıya hitap etmesiyle sosyal medyada gündem yarattı.

Wattpad Türkiye'de Neden Engellendi?

Wattpad'in Türkiye'de erişime engellenmesinin sebebi henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak platformda yer alan bazı içeriklerin ülkemizin yasalarına aykırı bulunmuş olabileceği düşünülüyor. Yıllardır özellikle genç yazar ve okuyucular arasında oldukça popüler olan Wattpad, erişime engellenme haberiyle birçok kişiyi şaşırttı.

Hikaye paylaşım platformu Wattpad; amatör yazarlara eserlerini paylaşma, okuyuculara ise bu eserlere ücretsiz olarak erişim sağlama imkânı sunuyordu. Erişim engelinin ne kadar süreceği ve platformun Türkiye'deki geleceğinin nasıl şekilleneceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Konuyla ilgili Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) açıklaması şu şekilde:

Wattpad.com, 12/07/2024 tarihli ve 2024/6507 D.İş sayılı Ankara 10. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir.

Geçmişte de benzer kesintiler yaşanmış ve platform genellikle 1-2 saat içerisinde normale dönmüştü. Mevcut sorunun da kısa süre içerisinde çözülmesi bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.