Uluslararası Uzay İstasyonu’nda, Boeing Starliner uzay aracında bir süredir mahsur kalan astronotlar Sunita Williams ve Butch Wilmore, sessizliklerini bozarak Dünya'ya ilk mesajlarını ilettiler. İki astronot da sağlık ve moral durumlarının iyi olduğunu, en kısa sürede Dünya'ya dönmeyi umduklarını açıkladılar.

Boeing Starliner uzay aracından ilk mesaj: "Biz iyiyiz"

Uuslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) yapılan bir görüşmede astronotlar, uzay aracında meydana gelen teknik aksaklıklara rağmen Dünya'ya güvenli bir şekilde döneceklerine dair inancını dile getirdiler. Astronotlar 6 Haziran'dan bu yana UUİ'de bulunuyorlar ve Boeing Starliner'da yaşanan teknik sorunlar nedeniyle dönüşleri yaklaşık bir ay gecikti.

Şu an itibarıyla NASA net bir dönüş tarihi belirlemedi ancak yetkililer astronotları temmuz ayı sonuna kadar Dünya'ya sağ salim getirmeyi hedeflediklerini açıkladı. NASA'nın ticari ekip programı yöneticisi Steve Stich, yaptıkları testlerin ve uzay aracından alınan verilerin temmuz ayı sonunu işaret ettiğini belirtti.

Son olarak sağlık durumlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen görev komutanı Wilmore ve Sunita Williams, uzay aracının onları sorunsuz bir şekilde evlerine taşıyacağına dair içlerinde iyi hisler olduğunu, Boeing Starliner'a %100 güvendiklerini ifade ettiler.

NASA'nın yaptığı açıklamaya göre astronotlar, zamanlarını idrardan içme suyu üreten bir makinenin pompasını değiştirmek, mikroyerçekiminde hücre dizilimi gibi bilimsel deneyler yürütmek için harcıyorlar.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmında ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.