Apple, duyurduğu yenilikçi özellikler ve teknolojilerle her zaman kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıllarda lanse edilen "Bul" özelliği sayesinde Apple kullanıcıları cihazlarını iPhone, iPad, MacBook ve Apple Watch gibi cihazlarını anlık olarak takip edebiliyor ve yerini tespit edebiliyorlar. Şimdi de bir yıldan fazla süredir kayıp olan bir Apple Watch, okyanusta bulundu ve inanması zor olsa da hala çalışıyor. İşte detaylar...

Bir yıldan fazla kayıp olan Apple Watch, Bul özelliği sayesinde bulundu

Teknoloji devi Apple, özellikle günlük yaşamda kullanıcıların işine yarayacak pratik özellikler sunmasıyla dikkat çekiyor. Kullanıcı deneyimini her geçen gün iyileştiren ve yenilikçi çözümlerle ön plana çıkan Apple, Bul özelliğiyle bir kez daha göz dolduruyor. Karayipler'de dalış yapan bir kullanıcı, bir buçuk yıl önce kaybettiği Apple Watch'unu Bul özelliği sayesinde tekrar bulmayı başardı.

2022 yılının Haziran ayında oğluna doğum günü hediyesi olarak Apple Watch alan baba, Karayipler'de dalış yaparken saatin kolundan kaydığını ve kaybolduğunu belirtti. Dalış sırasında 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliği bulunan saati kolundan çıkarmayan baba, dalıştan döndüğünde saatin kolunda olmadığını fark etti ve ardından Apple'ın Bul özelliğini kullanarak cihazı kayıp olarak işaretledi.

Bir buçuk yılı aşkın bir süre sonra Karayipler'den bir kişi, kullanıcıya Bul özelliği sayesinde kayıp saati bulduğuna dair sesli bir mesaj gönderdi. Uzun süredir kayıp olan saat hâlâ çalışır durumdaydı ve ekranında kullanıcının cep telefonu numarası bulunuyordu. Daha sonra Kaliforniya'daki sahibine gönderilen Apple Watch'un çalıştığı, sahibi tarafından teyit edildi.

Apple'ın Bul özelliği, cihaz çevrimdışı olsa bile diğer Apple cihazlarına sinyal gönderebiliyor. Bu nedenle bu özelliği etkinleştirmeniz şiddetle tavsiye edilir. Peki ya siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.