Standart ve Ultimate Sürüm olmak üzere iki farklı sürümle piyasaya sürülecek olan EA Sports FC 25, çıkış tarihi olan 27 Eylül'de Xbox Series X|S, Xbox One X|S, PS4, PS5 ve PC platformları için karşımızda olacak. Her yıl piyasaya çıkmadan önce demosu merakla beklenen yapımla ilgili EA cephesinden biraz tatsız bir haber geldi. İşte detaylar…

EA Sports: "EA FC 25 için demo beklemeyin"

EA Sports, yaptığı açıklamayla son birkaç yılda olduğu gibi yeni nesil futbol simülasyonu için bir demo hazırlamayacaklarını resmen açıkladı.

EA Sports, oyunu denemek isteyen oyuncuların, EA Play servisine abone olabileceği ve temel abonelikte bile (PC Games Pass ile edinebilirsiniz) oyunu 10 saat boyunca tecrübe edebileceğini belirtti.

10 saatlik deneme süreniz dolduğunda iki seçeneğiniz olacak: Dilerseniz oyunu ücretini ödeyerek satın alarak, kaydettiğiniz ilerlemeyi de kaybetmeden oynamaya devam edebilirsiniz. Diğer bir ihtimalde ise EA Play Pro aboneliği alarak en az bir ay daha EA Sports FC 25 deneyimine devam edebileceksiniz.

Yapılan bu duyurudan sonra, sosyal medyada ciddi bir tepki oluştu. Oyuncular, EA'in bu modelle oyunculara EA Play satın alma konusunda dolaylı bir baskı uyguladığını ve demo sisteminin geri getirilmesi gerektiğini savundu.

EA Sports'un önümüzdeki haftalarda oyuna dair yeni video serisine başlaması ve oyundaki yenilikleri parça parça paylaşması bekleniyor. Büyük bir sürpriz olmazsa, oyun çıkış tarihi olan 27 Eylül 2024 tarihinde bizlerle olacak.

Peki sizler oyunun demosu olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlarda paylaşabilirsiniz.