Bilgisayardan Telefona Fotoğraf Atma Rehberi

Bilgisayardan telefona fotoğraf atma işlemi için bluetooth bağlantısı, veri transferi ve diğer birçok farklı yöntem kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden birkaçını gelin birlikte öğrenelim.

Günümüzde fotoğraflarımızı yedeklemek için çoğunlukla bulut depolama servisleri veya kablo kullanarak doğrudan aktarım tercih ediyoruz. Ancak bir cihazdan diğer cihaza dosya aktararak yedekleme yapmak bazı zamanlar daha güvenli olabiliyor. Örneğin, telefonumuzdaki dosyaları bilgisayarımıza aktararak yedekleme yapabiliyoruz.

Peki hiç bilgisayarınızdaki dosyaları telefonunuza nasıl veri transferi yaparak aktaracağınızı düşündünüz mü? Bluetooth bağlantısı ve daha fazlası olmak üzere bu işlem için birçok farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Telefondan bilgisayara dosya aktarma işleminin tam tersini kullanarak bilgisayarınızdan telefonunuza dosyalarınızı aktarabilirsiniz. Apple marka iPhone ve Android için dosya aktarma işlemini sizlere açıklamak istiyoruz.

Bilgisayardan Telefona Fotoğraf Atma iPhone

iPhone’larda bilgisayardan telefona fotoğraf atma işlemi için birden fazla yöntem kullanabilirsiniz. Bu yöntemlerden birkaçını sizlere açıklamak istiyoruz. İstediğiniz yöntemi kullanarak cihazlarınız arasında dosya paylaşımı yapabilirsiniz.

USB Kablosuyla Fotoğraf Aktarma: Bilgisayardan telefona güvenli ve hızlı bir dosya aktarım yöntemi olarak kablo kullanabilirsiniz.

  1. İlk olarak bir ucu telefonunuza takılı olan USB kablosunu bilgisayarınıza bağlayın.
  2. Sonrasında telefonunuzun kilidini açın ve ekrana gelen uyarıda İzin Ver seçeneğini seçin. Bu aşamadan sonra, bilgisayardan telefonunuzdaki dosyalara erişebilmeniz mümkün olacaktır.
  3. Bilgisayardan "Bu Bilgisayar" kısmına girdiğinizde "Apple iPhone" diye bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe tıkladığınızda telefonunuzun dosyalarına erişebilirsiniz.
  4. Apple iPhone’a tıkladıktan sonra, telefonunuza aktarmak istediğiniz fotoğrafları buradaki herhangi bir klasöre atabilirsiniz. Ancak, fotoğrafları hangi klasöre attığınızı unutmayın. Çünkü aktardığınız fotoğrafları bulmak için telefonunuzdan aynı klasöre girmeniz gerekiyor. Aktarma işleminden sonra telefonunuzdan aynı klasöre girerek fotoğrafları bulabilirsiniz.

iCloud ile Bilgisayardan Telefona Kablosuz Fotoğraf Aktarma

  1. Bilgisayardan telefona fotoğraf atma işlemi için bir USB kablosu kullanmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda iCloud ile kablosuz olarak dosya aktarımı yapabilirsiniz.
  2. Bu işlem için bilgisayarınızda iCloud.com adresine gidin ve iCloud hesabınızla oturum açın.
  3. Giriş yaptıktan sonra açılan pencerede Fotoğraflar kısmına tıklayabilirsiniz. Bu kısımda iCloud hesabında senkronize edilen fotoğraflarınız bulunur.
  4. Ardından bu pencerenin üst kısmında Anlar diye bir sekme göreceksiniz. Bu sekmenin hemen sağındaki bulut şeklindeki Upload butonuna tıklamalısınız.
  5. Butona tıkladıktan sonra bilgisayarınızdan aktarmak istediğiniz fotoğrafları seçerek yüklemeyi başlatabilirsiniz. Yükleme tamamlandığında artık aktarma işlemi tamamlanmış demektir. Bu işlemden sonra telefonunuzdan internete bağlandığınızda fotoğrafları galeri kısmında görebilirsiniz.

Bilgisayardan Telefona Fotoğraf Atma Rehberi


Bilgisayardan Telefona Fotoğraf Atma Android

Android cihazlarda bilgisayardan telefona fotoğraf aktarmak için kablo ve diğer birçok farklı yöntem mevcut. Dosyalarınızı telefona aktararak SD kartında saklayabilirsiniz. Bu yöntemlerden birkaçını gelin birlikte öğrenelim.

USB Kablosuyla Fotoğraf Aktarımı

  1. USB kablosunu bilgisayarınıza takın ve diğer ucunu telefona bağlayın.
  2. Bu adımdan sonra telefonunuzun bildirim panelinde USB ile şarj ediliyor gibi bir bildirim görmeniz gerekiyor. Bu bildirime tıkladığınızda karşınıza bazı seçenekler gelecektir. Bu seçeneklerden Dosya aktarımı seçeneğini seçmelisiniz.
  3. Sonrasında bilgisayarda karşınıza bir pencere açılacaktır. Bu pencerede telefonunuzdaki dosyaları görebilirsiniz. Ancak, bir pencere açılmadıysa "Bu Bilgisayar" kısmına girerek bağlı olan aygıtlardan telefonunuzu bulun ve tıklayın. Böylece yine telefonunuzdaki dosyalara erişebileceksiniz.
  4. Daha sonra bilgisayarınızdaki fotoğrafları kopyalayarak telefonunuzun klasörüne (fotoğraflarınız DCIM klasöründe yer alır) yapıştırabilirsiniz. Aktardığınız fotoğrafları bulmak için telefonunuzdan aktarma yaptığınız klasöre girebilirsiniz.

Google Fotoğraflar ile Kablosuz Fotoğraf Aktarımı

  1. Google Fotoğraflar uygulamasını telefonunuza kurun ve Google hesabınıza giriş yapın.
  2. Bilgisayarınızdan Google Fotoğraflar web sitesine giderek aynı Google hesabıyla oturum açın.
  3. Açılan sayfada sol taraftan Fotoğraflar kısmına tıklayın.
  4. Sonrasında bilgisayarınızdaki fotoğrafları aktarmak için sürükleyerek buraya bırakabilirsiniz.
  5. Telefonunuzdan internete bağlanarak Google Fotoğraflar uygulamasına girdiğinizde karşınıza aktardığınız fotoğraflar gelecektir. Bu fotoğrafları isteğinize göre telefonunuza indirebilirsiniz. Böylece bilgisayardan telefona fotoğraf atma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Bluetooth ile Bilgisayardan Telefona Fotoğraf Aktarma

Bluetooth ile bilgisayardan telefona fotoğraf aktarma da bir seçenek olsa da bunu çok fazla önermiyoruz. Bluetooth biraz daha eski bir teknoloji olduğu için, bu yöntemi kullanmak uzun sürebilir ve verimli olmayabilir. Ancak yine de bu yöntemi kullanmak isterseniz, şu adımları takip edebilirsiniz:

  1. Önce telefonunuzdaki Bluetooth’u açın ve sonra da bilgisayarınızdaki Bluetooth’u açın.
  2. Bluetooth & Diğer Cihazlar kısmından yeni cihaz ekleyin.
  3. Cihazlar taranacak ve eşlenecek; burada telefonunuzu seçin.
  4. Windows 10 görev çubuğundaki gizli simgeleri açın.
  5. Bluetooth’a tıklayın ve Dosya Gönder deyin. (ve ya gömdereceğiniz dosyaya sağ tık yapıp paylaş kısmından bluetoothu seçin)
  6. Bilgisayardan telefona fotoğraf atma işlemini Bluetooth üzerinden gerçekleştiriyorsanız, telefonunuz sabit bir noktada durmalı. Telefonu hareket ettirdiğinizde bağlantı kopabilir ve dosya aktarımı başarısız olabilir. Bu nedenle telefonunuzu sabit tutmaya özen gösterin.