Türksat 42 derece doğu boylamındaki uydular için güncel otomatik kanal arama frekans listesi nedir? Türksat 4A ve Türksat 4B uydularında nasıl otomatik kanal arama yapılır? Bu yazıda, Türksat 42 derece Doğu uyduları için otomatik kanal arama işlemini ve güncel frekans bilgilerini adım adım açıklıyoruz.


Türksat 4A Otomatik Kanal Güncelleme Frekans Bilgileri

Türksat uydu güncelleme yapmak için güncel frekans listesi aşağıdaki gibidir. Bu bilgileri kullanarak, transponder bilgilerini tek tek girmeye gerek kalmadan, tüm kanalları uydu alıcınıza otomatik olarak kurabilirsiniz.


Türkiye ve Avrupa’dan Türksat Tanıtım


Frekans: 12380 MHz

Polarizasyon: Dikey (Vertical)

Sembol Oranı: 27500 Ksymb

FEC: 3/4

Türkiye ve Orta Asya’dan Türksat Tanıtım


Frekans: 12422 MHz

Polarizasyon: Yatay (Horizontal)

Sembol Oranı: 30000 Ksymb

FEC: 3/4





Türksat 4A Otomatik Kanal Arama Frekans Bilgileri

Türksat 4A uydusu için otomatik kanal arama frekans bilgileri aşağıda verilmiştir. Bulunduğunuz bölgeye göre uygun frekansı seçerek, uydu alıcınızın ayarlarını kolayca yapabilirsiniz.


Türksat’ın 2014 yılında gerçekleştirdiği geçiş işlemi ile Türksat 4A uydusu tam kapasite devreye alınmıştır. 42 derece doğu boylamında yayın yapan TV ve radyo kanallarının frekansları bu değişiklikle güncellenmiştir. Türksat 4B'nin de devreye girmesiyle birlikte, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularından TV ve radyo yayınlarını izlemek mümkündür.


Türksat Otomatik Kanal Arama İşlemi Nasıl Yapılır?

Şebeke tarama hizmetinden faydalanmak için aşağıdaki frekanslardan herhangi birini kullanabilirsiniz. Uydu alıcısının "Kurulum" veya "Ayarlar" menüsünden, "Tek Kanal Arama" alt menüsünde "Uydu" kısmında "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girin. "Şebeke Arama (Network Search)" seçeneğini açık olarak ayarlayın. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenecektir.


Türksat 4A ve 4B İçin Güncel Frekans Listesi

Aşağıda yer alan frekans parametrelerinden bir tanesini seçerek, Türksat 4A ve 4B uydularındaki güncel kanalları otomatik olarak tarayabilirsiniz.


Frekans 1: 12380 MHz (Dikey, 27500 Ksymb, 3/4)

Frekans 2: 12422 MHz (Yatay, 30000 Ksymb, 3/4)

Türksat Anten Kurulumu ve Otomatik Kanal Arama Video Rehberi

Türksat yayınları için anten kurulumu ve otomatik kanal arama işlemini nasıl yapacağınızı öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Bu video, adım adım anten kurulumu ve kanal arama sürecini gösterir, böylece uydu alıcınızı kolayca kurabilirsiniz.


Bu bilgiler ışığında, Türksat 42 derece doğu boylamındaki uydu alıcınızı güncelleyebilir ve tüm kanalları hızlı ve kolay bir şekilde kurabilirsiniz. Sorularınız ve görüşleriniz için aşağıdaki yorumlar bölümünden bize ulaşabilirsiniz.