Tek tırnak işareti (‘) nedir ve klavyede nasıl yapılır? Tek tırnak simgesi anlamı (Bilgisayarda ve Telefonda kopyala)

Tek tırnak işareti (‘) nedir ve klavyede nasıl yapılır? Tek tırnak simgesi anlamı (Bilgisayarda ve Telefonda kopyala)

Tek tırnak işareti bilgisayarda ve telefonda nasıl yazılır

Tek tırnak işareti, genellikle bir alıntının içinde başka bir alıntıyı belirtmek için kullanılır. Ayrıca, belirli bir kelimenin veya ifadenin özel bir anlamı olduğunu vurgulamak için de kullanılır. İşte tek tırnak işaretinin anlamı, klavyede nasıl yazıldığı ve daha fazlası...

Tek Tırnak İşareti Nedir?

Tek tırnak işareti ('), genellikle bir alıntının içinde başka bir alıntıyı belirtmek için kullanılır. Örneğin, "Yönetici 'hemen' dediğinde, Ağustos'tan önce bir zamanı kastetti" cümlesi bu kullanımı gösterir. Bu noktalama işareti, kullanılan yazı tipine bağlı olarak ters virgül şeklinde görünebilir.

Tek Tırnak İşareti Klavyede Nasıl Yapılır ve Yazılır?

Tek tırnak işareti, klavyede belirli bir tuş kombinasyonu kullanılarak yazılır. Windows'ta, Alt tuşunu basılı tutarken 0145 yazarsanız açılış için tek tırnak işareti ve Alt tuşunu basılı tutarken 0146 yazarsanız kapanış için tek tırnak işareti oluşur.
Mac'te ise, tek tırnak işareti ve çift tırnak işareti için belirli bir tuş kombinasyonu kullanılır. Tek tırnak işareti için Option+] ve çift tırnak işareti için Shift+Option+] tuş kombinasyonları kullanılır.

Tek Tırnak İşareti Anlamı

Tek tırnak işareti, genellikle bir alıntının içinde başka bir alıntıyı belirtmek için kullanılır. Ayrıca, belirli bir kelimenin veya ifadenin özel bir anlamı olduğunu vurgulamak için de kullanılır.

Tek Tırnak İşareti Kopyala > '

Açılış Tek Tırnak İşareti Kopyala > ‘

Kapanış Tek Tırnak İşareti Kopyala > ’