NFC Nedir?

NFC (Near Field Communication – Yakın Alan İletişimi), iPhone telefonunuzun yakınında yer alan diğer cihazlarla verilerinizi kolayca paylaşmanıza imkan tanıyan bir araçtır. NFC, temel prensipleri açısından Bluetooth ve kızılötesi gibi paylaşım yöntemlerine benzer, ancak bazı farklılıkları vardır.


Bluetooth ve kızılötesi aktarımlarda dosya aktarımında kesintiler yaşanabilir ve işlemi yeniden başlatmanız gerekebilir. Paylaşım başlamadan önce iki cihaz arasında eşleme yapmanız gerekir. Ancak NFC ile bu gibi zahmetlere girmeden dosyanızı diğer bir iPhone ile hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz.


iPhone NFC Açma Özelliği Taşıyan Telefonlar

iPhone 13 ve Pro

iPhone 12 Tüm Modeller

iPhone 11 ve Pro

iPhone XS – XS Max Modelleri

iPhone X ve XR Modelleri

iPhone SE, 8, 8 Plus Modelleri

iPhone 6, 6 Plus, 7, 7 Plus Modellerinin Tümü

Bu İşlem Telefonuma Zarar Verir mi?

Bu işlemin telefonunuzun güvenliği açısından hiçbir zararı bulunmamaktadır. NFC özelliği varsayılan ayarlarda kapalı olarak gelir ve siz açmadan otomatik olarak asla açılmaz. Bu nedenle, manuel olarak açmadığınız müddetçe hiçbir işlem gerçekleşmeyeceği için bir güvenlik problemi oluşturmaz.


Mobil Ödemelerde iPhone NFC Kullanabilir miyim?

Evet, mobil ödeme işlemlerinizin tümünde bu özelliği kullanabilirsiniz. Ödeme işlemini gerçekleştirmek için, mobil ödeme yapacağınız mağazada, takside ya da diğer alışveriş birimlerinde sadece parmağınızı Touch ID üzerine dokundurup telefonunuzun üst kısmını okuyucuya yakın tutmanız gerekir.


Eğer iPhone 12 ve daha üst bir modele sahipseniz, yan tuşa iki kez dokunup ödeme kısmında bir süre basılı tutmanız gerekir. Daha sonra Face ID ile işlemi tamamlamak için telefonunuza kısa bir süre bakın.


iPhone NFC açık olduğu durumlarda, telefonunuzu herhangi bir ödeme cihazına yakın mesafede tuttuğunuzda sistem otomatik olarak açılacak ve Face ID veya Touch ID ile sizden doğrulama isteyecektir. Daha sonrasında ise Apple Pay ile ödeme işlemini gerçekleştirebileceksiniz.


iPhone NFC Açma İşlemi İçin Aşağıdaki Adımları Takip Ediniz

Ayarlar Giriniz

Denetim Merkezi Menüsüne Geliniz

NFC Etiket Okuyucuya Bir Kez + İşaretine Basınız

Bu adımları takip ederek iPhone’unuzda NFC özelliğini kolayca açabilirsiniz.