Finans teknolojilerinin öncüsü Mastercard, Türk mühendislerinin dehasının bir ürünü olan Masterpass dijital ödeme ve kart saklama çözümünün dünya çapında kabul gördüğü dokuzuncu yılını gururla kutluyor. Bu özel vesileyle Masterpass kullanıcı ve kart sayısı ve platformun ekonomiye kattığı değere dair önemli bilgiler paylaşıldı.
Masterpass Kullanıcıları: Zaman Kazanmanın ve Rahat Alışverişin Keyfini Çıkarıyor!
Masterpass kullanıcı ve kart sayısına bakıldığında, platformun başarısının bariz olduğunu görüyoruz. 2024 yılı itibariyle Masterpass, dünya çapında 40 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya, 70 milyondan fazla kayıtlı karta ve 4.000'den fazla üye iş yerine ulaşmış durumda. Türkiye'nin öncü dijital ödeme platformu olan Masterpass, ülkedeki e-ticaret işlemlerinin üçte birinden fazlasını yönetiyor.
Masterpass, Türkiye'nin dijital ekonominin ve e-ticaretin evriminde kilit bir rol oynuyor. Platform, kullanıcıların kart bilgilerini yalnızca bir kez kaydetmelerine ve 4.000'den fazla üye işyerinde alışveriş yaparken bu bilgilerin otomatik olarak sunulmasını sağlıyor. Bu yenilikçi özellik, tüketicilerin alışveriş sürelerini kısalttı ve ödeme işlemlerini sorunsuz hale getirdi.
19 Nisan tarihinde düzenlenen basın toplantısında Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, Masterpass'in ülke ekonomisine, işletmelere ve tüketicilere sunduğu faydaları ve platformun sürekli gelişen yenilikçi hizmetlerini vurguladı.
Gürdal, Masterpass'e bugüne kadar 40 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ifade ederek platformun e-ticarette kart saklama çözümleri arasında en çok tercih edilenlerden biri haline geldiğini belirtti. Masterpass'in Türkiye'deki e-ticaret hacminin %65'ini oluşturan üye işletmelerle geniş bir kullanım ağına sahip olduğunu, güvenilir, hızlı ve sorunsuz bir ödeme deneyimi sunduğunu vurguladı.
Masterpass, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) dijital dönüşümüne de destek olarak 4.000'den fazla KOBİ'nin dijitalleşme yolculuğuna eşlik etti. Masterpass, e-ticaret altyapı sağlayıcılarıyla iş birliği yaparak KOBİ'lerin satın aldıkları e-ticaret paketlerine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor.
Gürdal, e-ticaretteki ödeme onay oranlarının %15 arttığını ve sepet terk oranlarının %30 azaldığını açıkladı. Bu iyileştirmelerin, tüketicilerin karşılaştığı karmaşık ödeme süreçleri, güvenlikle ilgili endişeler ve başarısız işlemler gibi faktörlerin üstesinden gelinmesine yardımcı olduğunu belirtti.
Gürdal ayrıca, kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde saklandığını ve tokenizasyon teknolojisi ile kart bilgilerinin şifrelendiğini vurguladı. Platformda, yüksek güvenlik önlemleriyle muhafaza edilen kullanıcı verileri sayesinde tüketiciler gönül rahatlığıyla işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
2023 yılında Masterpass, işletmelere 30 milyon ek sipariş ve 30 milyar Türk Lirası ek ciro sağladı. Gürdal, tüketicilerin 2023 yılı içinde alışveriş yaparken 550 milyon dakika tasarruf ettiğini, bu sürenin toplamda 1.025 yıl zaman tasarrufuna denk geldiğini ve bu durumun 4,5 milyon kişinin kendine ayırabileceği 2 saat anlamına geldiğini belirtti. 30 milyon siparişin, 8.000 KOBİ'nin yıllık cirosuna eş bir değer yarattığını da ekledi.
0 Yorumlar
Yorumunuz İçin Teşekkürler