Microsoft'un öncülüğünde, 20 Kasım 1985'te düzenlenen lansmanla birlikte, Windows işletim sistemi teknolojik evrende yeni bir çağı başlattı. Kullanıcıların rahatlıkla özümsediği ve anlayabildiği bir arayüz tasarımının kullanılmasıyla, Windows işletim sistemi hızla ün kazandı. Zamanla, sürekli gelişen ve güncellenen bir sistem olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verdi. Son sürüm olan Windows 11 ile beraber birçok çığır açıcı özellik sunuldu. Şimdilerde ise tüm dikkatler, Windows 12'yi bekliyor.

Windows işletim sisteminin yalnızca Türkiye'deki popülaritesinden bahsetmek yeterli olmaz. Dünya çapında olduğu gibi Türkiye'de de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu başarının ardında yatan en önemli etkenlerden biri de kullanıcı dostu ara yüzü. Bilgisayar kullanıcıları arasında, en kullanımı kolay işletim sisteminin Windows olduğu görüşü yaygın olarak kabul görmüştür. Peki, Türkiye'de en çok hangi Windows sürümleri kullanılıyor?

Türkiye'deki En Popüler Windows Sürümleri

Teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla tanınan StatCounter kuruluşu, Ocak 2024'te Türkiye'de kullanım oranlarına göre en popüler Windows sürümlerinin listesini yayınladı. Bu listeye göre, Windows 10, %75.19'luk kullanım oranıyla zirveye yerleşti. Yani, Türkiye'deki bilgisayar kullanıcılarının yaklaşık dörtte üçü Windows 10 kullanıyor.

İkinci sırada ise %20.49'luk kullanım oranıyla Windows 11 var. Bu işlem sistemi de son zamanların en yenilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. 2009 yılında piyasaya sürülen ve birçok şirket tarafından kullanımı durdurulan Windows 7 ise %2.16'lık kullanım oranıyla üçüncü sırada yer alıyor.

Ekim 2001'de kullanıcıların hizmetine sunulan Windows XP'nin kullanım oranı ise %1.31 olmuştur. Bu oran, birçok kişi için şaşırtıcı olabilir. Zira tıpkı Windows 7 gibi bu sürüm için de kullanıcı desteği artık verilmiyor.

Sonuç olarak, Türkiye'de en popüler Windows sürümleri şu şekilde sıralanıyor:

1. Windows 10

2. Windows 11

3. Windows 7

4. Windows XP

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kullanmış olduğunuz Windows sürümü hangisi? Lütfen aşağıdaki Yorumlar bölümünde görüşlerinizi bizimle paylaşın.