Dijital evrimin muharrik gücü olan internetin hayatımıza derinlemesine nüfuz etmesiyle beraber, NFT'ler, son zamanlarda değerlerindeki dalgalanmalara rağmen varlıklarını sürdürüyorlar. Günlük hayatımızda her köşe başında karşımıza çıkan bu benzersiz dijital öğeler, artık siyaset arenasında da kendilerine yer buldular. Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) adayı Taylan Yıldız, devam etmekte olan seçim kampanyasına destek olmak amacıyla bir NFT satışına girişti.

Bağımsız İBB Adayı NFT Satıyor: Gerçek Değeri Ne?

Bilindiği üzere, 2024 Türkiye yerel seçimleri 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda ülkemizin dört bir yanında seçim kampanyaları tüm hızıyla sürüyor. Bağımsız İBB adayı Taylan Yıldız, "hayalimdeki.istanbul" adlı web sitesi üzerinden NFT satışına başladı.

Web sitesine göz attığımızda, "NFT'den 1 piksel al, Hayalindeki İstanbul'u geri al" sloganını görüyoruz. Bu ifadeyi açacak olursak, toplam 1 milyon 453 bin pikselden oluşan bir dijital görselin her bir pikseli 20 TL karşılığında satışa sunuluyor ve bu gelir, seçim kampanyası fonu olarak kullanılacak. Güncel olarak 1.135 pikselin satılmış durumda.

Non-Fungible Token olarak da bilinen NFT'ler, değiştirilemez, benzersiz dijital varlıklar olarak tanımlanabilirler ve bu özelliklerinden dolayı hem finans hem de sanat dünyasında popülarite kazanmışlardır. NFT'ler, dijital ürünlerin mülkiyetini kanıtlayan, özel tanımlayıcılardır.

NFT teknolojisi, müzik, oyun, film ve diğer sanat eserlerinin değiştirilmesini veya taklit edilmesini zorlaştırdığı için son derece popüler bir hale geldi. Blok zincirinde bir para birimi olarak temsil edilen token'lar, Ethereum veya Bitcoin gibi kripto para birimleriyle takas edilebilirken, NFT'ler benzersiz dijital imzaları sayesinde kopyalanamazlar.

Bu bağlamda, NFT satışının seçim kampanyalarında kullanılmaya devam edip etmeyeceği merak konusu. Siz bu konudaki düşüncelerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Bu teknolojik yeniliğin siyasi arenadaki etkisini birlikte değerlendirelim.