Güncel teknolojik gelişmelerin öncülerinden olan Apple, 2015 yılında bir klavyelerinde devrim niteliğinde bir değişikliğe imza attı ve "kelebek" klavye olarak adlandırılan yeni bir tasarım benimsedi. Bu tasarım, geleneksel klavyelere kıyasla belirgin şekilde daha ince bir profil sunarken, aynı zamanda kullanıcılarda bir dizi soruna da yol açtı. Apple, bu sorunları gidermek amacıyla, ücretsiz bir onarım programı başlatmıştı. Ancak bu programın önümüzdeki aylarda sona ereceğine dair önemli bir uyarı yapıldı.

Apple'ın Kelebek Klavye Ücretsiz Onarımı Kasım'da Bitiyor

Bilhassa 2019 MacBook Pro modellerini kullanan Apple kullanıcıları, "kelebek" klavye onarımı konusunda yeni bir uyarı recebeu. Apple'ın itibarını zedeleyen ve kullanıcılar arasında ciddi memnuniyetsizlik yaratan bu sorunlu klavyeler, Kasım ayından itibaren ücretsiz onarım programının kapsamı dışına çıkacak.

Apple, 2015 yılından itibaren "kelebek" mekanizmasını uyguladığı yeni bir klavye tasarımını, çeşitli MacBook ve MacBook Pro modellerine dahil etti. Bu tasarımın başlıca amacı, son derece ince bir klavyenin elde edilmesiydi. Ancak kullanıcılar, özellikle de MacBook sahipleri, klavyelerinde tuşların takılması gibi bir dizi sorunla karşılaştı.

Yoğun şikayetler ve hatta açılan davalar sonucunda Apple, klavye tasarımındaki kusurları kabul etti. Bunun üzerine, çeşitli modeller için satış sonrası 4 yıla kadar uzanan bir onarım programı başlattı. Bu program, yetkili servis merkezlerinin arızalı klavyeleri ücretsiz olarak değiştirmesini içeriyordu.

Kelebek klavyeli modeller için yürürlükteki onarım programının son tarihi yaklaşmaktadır. Dört Thunderbolt bağlantı noktasına sahip 2019 model 13 inç MacBook Pro, Kasım ayından itibaren ücretsiz onarım programının kapsamından çıkarılacaktır.

Bu programdan yararlanmak isteyen cihaz sahiplerinin, Kasım ayına kadar zamanları bulunmaktadır. Kelebek klavyenizde herhangi bir takılma veya basmama sorunu yaşıyorsanız, bu son fırsatı değerlendirerek yetkili bir servise başvurmanız şiddetle tavsiye edilir.

2019 MacBook Pro desteğinin sona ermesiyle birlikte, Apple'ın tartışmalı kelebek klavye dönemi de tarihe karışmış olacaktır.