Xbox Game Pass'in inanılmaz bir haber var! Xbox başkanı Phil Spencer, yepyeni Call of Duty oyunlarının abonelik platformuna ne zaman geleceğini açıkladı. Game File'a verdiği bir röportajda Spencer, Microsoft'un Activision Blizzard, ZeniMax (Bethesda ve iD Software dahil) ve Xbox Game Studios bünyesindeki tüm oyunları çıkış gününden itibaren Game Pass'e dahil etme konusundaki iddialı planlarından bahsetti.

Xbox patronu Phil Spencer, yeni Call of Duty oyunlarının Game Pass'e ilk günden dahil olacağını duyurdu

“Hedefimiz ZeniMax, Activision Blizzard ve Xbox Game Studios oyunlarını ilk günden itibaren Game Pass'te sunmak” diyen Spencer, bu hamle ile Game Pass kütüphanesinin sektördeki öncü oyun yayıncılarının merakla beklenen oyunlarını içereceğini ve daha da büyüyeceğini belirtti.

Microsoft'un Diablo 4'ü Game Pass'e dahil edeceğini açıklamasının ardından Spencer'ın açıklamaları Call of Duty'nin tüm geçmiş oyunlarının abonelik sistemine entegre edilmesine yönelik daha büyük bir vizyonun parçası olduğunu gösteriyor.

Spencer, yeni Call of Duty oyunlarının Game Pass'e eklenmesini oyuncuları platforma çekmek için yapılmış stratejik bir hamle olarak görüyor. Ancak Sony ve Take-Two Interactive CEO'su Strauss Zelnick, diğer şirketlerden farklı olarak AAA oyunlarının ilk günden abonelik hizmetlerine dahil edilmesine karşı. Özellikle Zelnick, yayıncılar için potansiyel gelir kaybı ve modelin genel uygulanabilirliği konusunda endişelerini dile getirdi.

Farklı görüşlere rağmen Spencer, Game Pass'in geleceği konusunda iyimserliğini koruyor ve mevcut Activision Blizzard oyunlarının hem PC hem de konsol platformlarında aynı anda hizmete sunulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Sonuç olarak, Körfez Savaşı döneminde geçeceği söylenen ve Treyarch tarafından geliştirilen yeni Call of Duty oyunu gibi gişe rekorları kırabilecek potansiyel oyunların ilk günden Game Pass'te yayınlanmasını bekliyoruz.

Yeni Call of Duty oyunlarının Game Pass'e ilk günden dahil edilmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı lütfen unutmayın.