Xiaomi Civi serisinin en son üyesi olan Civi 4, şimdi gözler önüne seriliyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürülen Civi 3'ün ardılı olan cihaz, hem duyuru tarihi hem de dikkat çekici özellikleriyle öne çıkıyor. Xiaomi Civi 4'ün tüm ayrıntılarına gelin birlikte göz atalım.

Xiaomi Civi 4, Mayıs'ta Merhaba Diyecek!

Xiaomi, geniş ürün gamıyla akıllı telefon pazarında güçlü bir konumda. Orta-üst segmentte öne çıkan Civi serisiyle karşımıza çıkan Çinli şirket, Civi 3 modelini geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtmıştı. MediaTek işlemcisinin gücünden faydalanan Civi 3, hem özellikleri hem de şık tasarımıyla beğeni toplamıştı. Ancak Civi 4, işlemci konusunda selefini geride bırakmaya hazırlanıyor. Çünkü sızıntılar, cihazın Qualcomm işlemcisiyle geleceğini iddia ediyor.

Güvenilir kaynak Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgiler, Xiaomi Civi 4'ün bazı önemli özelliklerini ortaya koyuyor. İddiaya göre Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 8 serisinden bir işlemciyi bünyesinde barındıracak olan Civi 4, işlemci tarafında amiral gemisi cihazlarla yarışmaya geliyor.

Yine sızıntılara göre kavisli bir ekranla kullanıcılarla buluşacak olan Civi 4, bu 2,7D ekranda 1,5K çözünürlük sunacak. Metal bir çerçeveyle güçlendirilecek olan cihaz, ekran, batarya, depolama ve RAM özellikleriyle Civi 3'ten çok da uzaklaşmayacak gibi görünüyor. Şu an için Xiaomi Civi 4 hakkında başka bir bilgi bulunmuyor. Ancak cihazın serinin üçüncü modelini büyük ölçüde andıracağını söylemek mümkün. Sizler için Xiaomi Civi 3'ün özelliklerini aşağıda sıraladık. Peki, sizce Xiaomi Civi 4, Snapdragon 8 ailesinden hangi işlemciyi kullanacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşın.