**Volkswagen'in gençleri heyecanlandıran modeli Scirocco, uzun zamandır beklenen dönüşünü yapıyor!** Ancak bu dönüş, herkesi şaşırtacak bir şekilde elektrikli güçle gerçekleşiyor. İddialara göre Volkswagen, dahi unutmak istemediği Scirocco'yu, bu kez tamamen elektrikli olarak piyasaya sürecek.

Yeni Volkswagen Scirocco: Porsche 718'den Esinlenen Elektrikli Sporcu!

Volkswagen'in yaklaşık 15 yıl önce piyasaya sürdüğü Scirocco, o günden beri gençlerin hayallerini süslemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, Scirocco'yu ürün gamından tamamen kaldırdığını açıklayan otomotiv devi, şimdi kararından dönüyor ve Scirocco'yu elektrikli olarak yeniden piyasaya sürüyor.

İddialara göre, Volkswagen, spor modelini unutmamış gibi görünüyor. Scirocco ismini tamamen ortadan kaldırmak istemeyen şirket, sızıntılara göre çift elektrik motorlu bir Scirocco modelini pazara sunmaya hazırlanıyor. Porsche için üretilmiş alçak coupe platformuna sahip olacak olan yeni Scirocco, Audi TT, Porsche 718 Boxster gibi araçlarla aynı sınıfta yarışacak.

Önceki Scirocco modelleri gibi temellerini Golf'le paylaşmayan yeni Scirocco, segment tarafında da farklı bir yöne ilerliyor gibi duruyor. Tamamen elektrikli olması ve platformu nedeniyle Volkswagen'in yeni spor otomobili olacak olan Scirocco, artık Golf'ün veya Leon'un değil, Audi TT'nin Volkswagen kanadındaki kardeşi olabilir.

Şu anda iç tasarım, mühendislik ve üretim aşamasında olduğu iddia edilen yeni VW Scirocco, yakında resmi olarak duyurulabilir. Tamamen değişen bu yeni Scirocco'nun kasa tipinin hatchback mi yoksa sedan mı olacağı henüz bilinmiyor. Ancak güçlü kaynaklar, yeni Scirocco'nun geleceğine kesin gözüyle bakıyor.

Siz, Volkswagen'in bu adımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlara bekliyoruz.