Ubisoft'un uzun yıllardır üzerinde çalıştığı, merakla beklenen korsan temalı oyunu Skull and Bones, sonunda 16 Şubat'ta yayınlandı. Oyun, piyasaya sürülmeden önce birkaç kez ertelenmiş ve bu da oyuncuların beklentilerini iyice yükseltmişti. Peki, Skull and Bones'un oyuncu sayısı ne oldu? Gelin, bu sorunun cevabına birlikte bakalım.
Skull and Bones, yayınlandıktan kısa sürede yüz binlerce oyuncuya ulaşmayı başardı
Skull and Bones, şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC ve Amazon Luna platformlarında oynanabiliyor. Ubisoft'un etkinliği kapsamında bazı platformlarda sınırlı süreliğine ücretsiz olarak sunulan oyunun 1 milyondan az kişi tarafından oynandığı ortaya çıktı. Ancak bu sayının, oyunu yalnızca ücretsiz erişim etkinliği kapsamında deneyimleyen oyuncuları içerdiğini belirtmekte fayda var.
Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre Skull and Bones, şu anda dünya genelinde 850 binden fazla kişi tarafından aktif olarak oynanıyor. Bu sayı, oyunun ilk haftasında oldukça başarılı bir performans gösterdiğinin bir göstergesi olabilir. Ancak, oyunun uzun vadede oyuncu sayısını koruyup koruyamayacağı ise henüz bilinmiyor.
Skull and Bones'un oyuncu sayısının düşük olmasının en önemli nedenlerinden biri, şüphesiz ki oyunun fiyatı. Oyun, yurt dışında 70 dolara satılırken, Türkiye'de ise Epic Games Store üzerinden 999 TL karşılığından satın alınabiliyor. Türk oyuncular, artan enflasyon ve yükselen döviz kuru nedeniyle bu fiyatı kabul edilebilir bulsa da yurt dışındaki oyuncular aynı düşüncede değil.
Oyunun pahalı bulunmasının bir diğer nedeni ise oyun içinde ek olarak satılacak ekstra eşyalar. Oyuncular, oyun içinde bir eşya satılmayacak olsaydı bu fiyatı normal karşılayabilirdi. Hatta bununla ilgili Skull and Bones'ın geliştirme ekibinde çalışan bir geliştirici bile oyunun aslında 30-40 dolar değerinde olduğunu söyledi.
Oyun ön siparişlere açıldığından beri eleştiri toplayan Ubisoft'un CEO'su Yves Guillemot ise bu fiyatı savunuyor. Öyle ki Guillemot, oyunda parayla alınabilecek ek içerikler olmasına rağmen oyunun neden parayla satıldığına dair bir soru üzerine Skull and Bones‘ı “AAAA” olarak tanımladı.
Yani oyunun, Red Dead Redemption 2, The Witcher 3: Wild Hunt ve GTA 5 gibi AAA kategorisine dahil olan oyunlardan bile daha yüksek kalitede olduğunu söylemeye çalıştı. Buna göre oyuncuların verdiği paranın karşılığını alacağını belirtiyor.
Peki, siz Skull and Bones'ın oyuncu sayısı hakkında ne думаете? Sizce oyun başarılı mı oldu? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
0 Yorumlar
Yorumunuz İçin Teşekkürler