Döneminin en çok beğenilen oyunlarından biri olan Prison Architect, hapishane simülasyonu konseptiyle oyun severlerin gönüllerinde taht kurmuştur. Paradox Interactive, oyunu güncellemelerle gündemde tutmayı başarmıştır. Oyun, uzun süredir geliştirme aşamasındadır ve sonunda Prison Architect 2 için yeni çıkış tarihi açıklandı.

Prison Architect 2: Mayıs'ta Buluşuyoruz

Paradox Interactive, yaptığı duyuruda Mart çıkış tarihinde iki aylık bir gecikme yaşandığını açıkladı. Prison Architect 2, 7 Mayıs 2023’te PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S için oyuncularla buluşacak. Peki bizleri neler bekliyor?

Paradox Interactive, Double Eleven'ın oyun çıkmadan önce daha fazla hatayı tespit edip düzeltmek için çalıştığını söyledi. Ayrıca PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için sorunsuz bir çıkış planlandığını dile getirdi. İki aylık gecikme, oyunun kalite ve kontrol testlerine harcanacak.

Prison Architect 2, hapishane binası ve suç sistemini değiştirecek nitelikte yenilikler sunacak. Geliştirici, ilk oyundaki yapıyı tamamen üç boyutlu bir ortama aktarmayı planlıyor. Çok katlı inşaat ve yeni bağlantı sistemi gibi özellikleriyle oynanışın tamamen bambaşka bir boyuta taşınması bekleniyor.

Paradox, geliştirme sürecinde oyuncuları güncel tutmak için Mart ayında Prison Architect 2'nin oynanış videolarını yayınlayacağını paylaştı. Mayıs ayına doğru ise kararlı sürümü sunarak yeni oyunu piyasaya sürmüş olacak. Steam'de Prison Architect 2 fiyatı 23 dolar şeklinde açıldığını belirtelim.

Oyunun ön sipariş sürecinde oyunculara K9 Kozmetikleri Paketi sunuluyor. Bu paket kapsamında Siyah Labrador Retriever, Alman Kurt Köpeği ve Alaska Kurdu imkânı sunulacak. Mayıs lansmanında oyuncuların oyunla ilgili yorumlarını ilerleyen zamanlarda görmüş olacağız.