Günümüzün en sürükleyici mobil cihaz deneyimini sunan katlanabilir telefon pazarı, hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. 2023 yılında %114,5'lik bir artış kaydeden bu pazarda, Çinli teknoloji devleri üstünlüklerini sürdürüyorlar. İşte katlanabilir telefon pazarının egemen güçlerinin derinlemesine bir incelemesi.

Huawei: Çin'in Katlanabilir Telefon Şampiyonu

Katlanabilir telefonların piyasadaki nispeten yeni bir oyuncu olmasına rağmen, rağbetleri gün geçtikçe artıyor. Çin Katlanabilir Telefon Pazarı hakkında önde gelen araştırma kuruluşu IDC'nin yaptığı açıklamaya göre, yıllık sevkiyatlar 7 milyonu aştı. Bu pazarda en çok tercih edilen marka ise Huawei olarak öne çıkıyor. Peki Samsung, Oppo, Honor ve diğer rakiplerin pazar payları neler?

Çinli üreticiler, katlanabilir telefon pazarını domine ederek önemli bir üstünlük sağlıyorlar. Huawei, pazarın %37,4'lük payıyla tartışmasız lider konumunda. Onu %18,3'lük payla Oppo ve %17,7'lik payla Honor takip ediyor. Küresel akıllı telefon pazarının devi Samsung ise %11'lik payla dördüncü sırada yer alıyor. Oppo'nun kardeş firması Vivo, %9,7'lik payla Çin'in en çok satan beşinci markası haline geldi.

Xiaomi, diğer alanlarda Samsung'la boy ölçüşse de, katlanabilir cihazlar bölümünde henüz arzu ettiği başarıya ulaşamadı. %4,6'lık pazar payıyla listenin altıncı sırasında yer alan Xiaomi'nin hemen önünde, %1,4'lük paya sahip Lenovo bulunuyor. IDC'nin yaptığı genel cihaz analizi, 1000 ABD Doları'nın üzerinde fiyatlı cihazlara yönelik talepte %66,5'lik bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Çin Katlanabilir Telefon Pazarı'nda mevcut durum bu şekilde seyretmektedir. Bu ekosistemin doğum yeri konumundaki Çin'de, Huawei hakimiyetini sürdürüyor. Bu, Huawei'nin Mate X modelleri serisinin çokça beğenildiğinin bir göstergesi niteliğinde. Sizce en üstün katlanabilir telefon hangisidir? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.