Son senelerde teknoloji alanında hızla yükselen Xiaomi, HyperOS güncellemesinin dağıtımıyla tekrar ses getirdi. Bu yazılım, özellikle giriş ve orta segment cihazlara odaklanarak sektörde önemli bir etki yarattı. Ancak orta-üst segmentte de güncellemeyi bekleyen modeller olduğu göz ardı edilemez. Bu kapsamda şirket, geçtiğimiz günlerde Xiaomi 12, 12S ve 12S Pro modelleri için HyperOS güncellemesini kullanıcıların beğenisine sundu.

Xiaomi 12, 12S, 12S Pro HyperOS'un Parlak Dünyasına Giriyor

Xiaomi 12, 12S ve 12S Pro modelleri için hazırlanan HyperOS güncellemesi, 5,3 GB ila 5,5 GB boyut aralığıyla karşımıza çıkıyor. Bu yeni sürüm şu an itibarıyla yalnızca Çin'deki modeller için kullanılabilir durumda. Diğer bölgelerdeki kullanıcıların ise güncellemeyi biraz daha beklemeleri gerekecek gibi görünüyor.

Xiaomi, Xiaomi 12, 12S ve 12S Pro için sunulan HyperOS güncellemesini ilk olarak Mi Pilot kullanıcıları ile buluşturuyor. Bu sürümde herhangi bir problem tespit edilmemesi halinde genel kullanıma açılması bekleniyor.

Xiaomi kurucusu Lei Jun, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada HyperOS arayüz logosunun yenilendiğini duyurdu. Eski logodan daha şık ve kompakt bir görünüme kavuşan yeni tasarım, bir arada dönen noktalarla oluşturulan bir galaksiyi temsil ediyor ve dijital dünyadaki fikir ve bağlantıları simgeliyor. Aynı zamanda mora çalan renk tonlarıyla dikkat çekiyor.

Xiaomi HyperOS; kullanıcıların kilit ekranlarını kişiselleştirmeleri için yeni saat stilleri, yazı tipleri, duvar kağıtları ve widget'lar sunuyor. Kontrol merkezi ise bir önceki sürüm olan MIUI 14'e kıyasla daha sade ve modern bir tasarımla geliyor.

Uygulama simgeleri genel olarak benzer olsa da tutarlılık düzeyi artırılmış durumda. Yeni sürümle birlikte dikkat çeken bir diğer detay olan HyperOS'un telefonlarda kaplayacağı alan, rakiplerine göre önemli bir avantaj sağlıyor. Xiaomi'nin iddiasına göre güncelleme yaklaşık 8,75 GB boyutuyla depolama konusunda kullanıcılarına rahatlık sunuyor.

HyperOS, önceki sürümlerine kıyasla daha az güç tüketiyor ve daha az bellek kullanıyor. Bu da özellikle Xiaomi'nin eski ve teknik açıdan daha sınırlı modellerinde performans artışı ve daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi anlamına geliyor.

Siz de bu güncellemeyle ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz! Kullanım deneyimleriniz ve fikirleriniz, topluluğumuz için değerli olacaktır.