Çığır açan Xiaomi cephesinde, geçtiğimiz yıl tanıtılan HyperOS sürümünün dağıtımı hız kesmeden devam ediyor. Xiaomi, özellikle son dönemde giriş ve orta segmente odaklanırken, henüz bu yeni deneyimi yaşamayan amiral gemisi modelleri de HyperOS ile tanışma fırsatı yakalıyor. En son olarak, Xiaomi'nin iki öne çıkan modeli, HyperOS güncellemesine kavuştu.

Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 11 Lite 5G NE'ye Müjdeli Haber: HyperOS Güncellemesi

Xiaomi, 2023 yılının tanıtım modelleri Xiaomi 12 Pro ve 11 Lite 5G NE için uzun zamandır beklenen HyperOS güncellemesini kullanıma sundu. Yeni yapı; OS1.0.1.0.ULBMIXM ve OS1.0.1.0.UKOCNXM yapı numaralarıyla geliyor ve Şubat 2024 güvenlik yamasını da beraberinde getiriyor.

Yeni sürümün, Xiaomi 12 Pro'nun küresel versiyonları ve 11 Lite 5G NE'nin ise Çin varyantları için kullanıma sunulduğunu belirtelim. Ayrıca güncelleme, ilk olarak Mi Pilot kullanıcılarına dağıtılacak. Eğer sürümde herhangi bir sorun gözlenmezse, çok kısa süre içinde genel kullanıma açılması bekleniyor.

Xiaomi'nin kurucusu Lei Jun, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir paylaşımla, HyperOS arayüzünün logosunun değiştiğini resmen duyurdu. Eskisine göre daha şık ve kompakt bir görünüm kazanan yeni logo, dijital evrendeki fikirler ve bağlantılar gibi bir arada dönen noktalardan oluşan bir galaksiyi temsil ediyor. Ayrıca mora çalan renkleri de bünyesinde barındırıyor.

Xiaomi HyperOS, yeni saat stillerinden özel yazı tiplerine, duvar kağıtlarından özelleştirilebilir widget'lara kadar kilit ekranında daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Kontrol merkezi ise bir önceki sürüm MIUI 14'e kıyasla daha temiz ve modern bir tasarıma kavuşuyor.

Uygulama simgeleri benzerliğini korurken, genel tutarlılık artmış görünüyor. Yeni sürümle birlikte dikkat çeken bir diğer detay, Xiaomi HyperOS'un telefonlarda kaplayacağı alan. Çinli şirketin iddiasına göre yapı, 8,75 GB boyutlarında ve rakiplerine göre depolama konusunda ciddi bir avantaj sağlıyor.

HyperOS, seleflerine kıyasla daha az güç tüketecek ve daha az bellekle daha rahat çalışabilecek şekilde tasarlandı. Bu da özellikle Xiaomi'nin eski ve donanımsal açıdan yeterli olmayan ürünleri için önemli bir gelişme anlamına geliyor.

Bu heyecan verici güncellemeyle ilgili düşüncelerinizi merakla bekliyoruz. Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.