Harry Potter serisi, büyülü dünyası, sevilen karakterleriyle hem kitapları hem de filmleriyle devasa bir kitleye hitap ediyor. J. K. Rowling'in yarattığı büyülü hikaye, bir süredir diziye dönüştürülme sürecindedir. Warner Bros. Discovery'nin yapımcılığını üstlendiği Harry Potter dizisi için büyük bir yayın tarihi duyuruldu.

Harry Potter dizisi 2026'da Max'te yayınlanacak

Warner Bros. Discovery, Harry Potter dizisi için tarih verdi. Kitap serisinden uyarlanacak yapımın 2026 yılında Max'te yayınlanacağını duyurdu. CEO David Zaslav, sevilen büyücülük dünyasını, dijital dünyaya yepyeni bir portreyle taşımaktan büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Max platformu hâlâ Türkiye'de aktif değil, ancak Warner Bros., dijital platformunu önümüzdeki günlerde Türkiye'ye açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'deki yayınlanma ihtimali de henüz kesinleşmiş değil.

CEO Zaslav, açıklamasında; "Harry Potter konusundaki heyecanımız gittikçe artıyor. Son film, bir düzineden fazla yıl önce çekildi. İddialı ve kapsamlı bir televizyon uyarlamasıyla, yeni nesli Harry Potter'ın büyüsüyle tanıştırmak istiyoruz,'' ifadelerini kullandı.

Çok sayıda sezonu olacağı bilinen dizi uyarlaması, 2021'den beri kapsamlı bir şekilde geliştirilme aşamasındadır. J.K. Rowling'in yedi kitaplık serisine dayanacak yapım, Rowling'in de danışmanlığında yürütülüyor. Ayrıca, dizinin yönetmen koltuğunda Channing Dungey oturuyor, HBO/Max Başkanı Casey Bloys ise yürütücü yapımcılık görevini üstleniyor.

Harry, Ron ve Hermione gibi sevilen karakterleri canlandırmak üzere, şaşırtıcı derecede yetenekli ve enerjik genç oyuncuların yer aldığı tamamen yeni bir oyuncu kadrosu sağlandı. Yani Daniel Radcliffe, Emma Watson gibi ikonik isimlerin dizide olması izleyicilerin beklentileri arasında değil.

CEO Zaslav, yeni uyarlamayla birlikte büyücülük dünyasının daha derinlikli, merak uyandıran ve daha kapsamlı bir şekilde keşfedilmesine olanak tanıyarak, izleyicileri büyüleyeceklerini söyledi. 2026 için çıkış yapmayı hedeflediklerini ve "dünyanın dört bir yanındaki hayranları heyecanlandırmak istediklerini'' söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.