Google Asistan, yapay zeka destekli bir sesli asistan olarak, kullanıcıların birçok görevi konuşarak gerçekleştirmesine olanak tanır. Android telefonlarda önceden yüklü olarak gelen bu yapay zeka aracı, sürekli güncellemelerle daha da gelişiyor. Ancak, yakın bir gelecekte yapılacak olan düzenleme ile birkaç özelliği kaybedecek.

Google Asistan'ın Kaybedilen Özellikleri

Google'ın birkaç çalışanını işten çıkartarak Asistan geliştirme ekibini küçülttüğü son saatlerde duyuruldu. Kısa bir süre önce, önümüzdeki günlerde yapılacak olan düzenleme ile bazı özelliklerin artık kullanılamayacağı açıklandı.

Paylaşılan bilgilere göre, 26 Ocak itibariyle Google Asistan e-posta, sesli mesaj ve video gönderme yeteneğini kaybedecek. Ayrıca, Google Takvim uygulamasında herhangi bir etkinlik düzenlenemeyecek.

Öte yandan, Asistan'ın sosyal medyada gönderi yayınlaması ve rezervasyon yapması da artık mümkün olmayacak. Bu adım, Google'ın sesli asistan ekibini daha önemli ve kullanıcılar için daha faydalı yeniliklere odaklamayı amaçlamaktadır. Zaten bu amaç doğrultusunda az kullanılan bazı özellikler kaldırılmaktadır.

Google Asistan'ın 26 Ocak itibariyle artık kullanılamayacak özellikleri şunlar:

  • E-posta, sesli mesaj ve video gönderme
  • Google Takvim uygulamasında etkinlik düzenleme
  • Sosyal medyada gönderi yayınlama
  • Rezervasyon yapma

Siz de bu konu hakkında düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.