Insiders Yapısının Evrimi

23 Mayıs 2016 by Wade Anderson, @waderyan_

Bugün beş binin üzerinde geliştirici , yeni özelliklere erken erişim ve hata düzeltmelerini doğrulamak için Visual Studio Code Insiders Build'ı kullanıyor Insiders derlemesini seviyoruz çünkü her Kararlı sürümden önce değerli geri bildirimler ve kullanım bilgileri elde ediyoruz. Yardımın için teşekkürler!

Başlangıçta, Stable sürümünden birkaç gün önce, ayda bir Insiders derlemesi yayınladık. Zamanla, Insiders derlemelerinin sıklığını artırdık ve bugün kabaca haftada bir kez yeni Insiders derlemeleri gönderiyoruz.

içerdekilerin değer desteği

Gecelik Yapılar #

Haftalık Insiders derlemelerinde bile, birçok kullanıcı gecelik yapılarımıza erişim istedi .

Başlangıçta dahili "Alpha" yapılarımızı yayınlamaya baktık. Alfa yapıları, VS Code geliştirmek için kullandığımız şeylerdir. Her gece veya gecelik yapıda engelleme sorunu varsa talebe göre ana şubemizden üretilirler.

Üç farklı yapı yayınlamanın ek yükünün faydalardan daha ağır bastığına ve haftalık ve gecelik derlemeler arasındaki farkın aslında düşük olduğuna karar verdik. Daha sonra Insiders derlemelerini emekli etmeyi ve herkesi Alpha'ya taşımayı düşündük, ancak Insiders kurulumlarının herkesin masaüstünde bitmeyen kurulumları bırakacağına karar verdik.

Bunun yerine, her gece Insiders'ı ustadan oluşturmaya, geliştirme ekibimizi Insiders yapılarına taşımaya ve dahili Alfa yapılarımızı kullanımdan kaldırmaya karar verdik. Herkese açıkladığımız yapıların aynısını geliştireceğiz.

Insiders derlemelerini kullanan geliştiriciler için bu, check-in'den bir gün sonra düzeltmelere ve yeni özelliklere artık erişebileceğiniz anlamına gelir. Halihazırda Insiders derlemelerini kullanıyorsanız, yapmanız gereken hiçbir şey yoktur, yeni derlemeler mevcut olduğunda basitçe bilgilendirileceksiniz. Haziran ayında günlük olarak başlayacak.

Yayın Frekansı #

En azından günlük olarak yeni Insiders derlemeleri yayınlayacağız. Ancak, bir engelleme sorununu çözmemiz gerekirse, yapılarınızı daha sık güncellemeniz istenebilir. Lütfen diğer herkesle birlikte yüklememiz istendiğinden bunları en aza indirmeye çalıştığımızı bilin. Neyse ki, indirmeler arka planda gerçekleşir, güncellemeler hızlıdır ve bir şeyin ortasındaysanız, yükseltmeyi her zaman daha uygun bir zamana erteleyebilirsiniz.

Engelleme Sorunları #

Ara sıra, Insiders derlemelerinde engelleyici sorunlarla karşılaşabileceğinizi biliyoruz. İçiniz rahat olsun, eğer yeterince kötüyse, biz de onun tarafından engelleneceğiz ve hızlı bir şekilde bir düzeltme yapılacaktır. Lütfen yeni bir sayı gönderin ve Insiders yapısını kullandığınızı bize bildirin. Düzeltme zaman alacaksa, Insiders derlemeleri Stable ile yan yana kurulup çalıştırıldıkça Kararlı derlemeyi çalıştırmaya geri dönmek her zaman mümkündür.

Sürüm Notları #

Günlük olarak Insider sürümleri ürettiğimiz için, "Sürüm Notları" son gün için tamamlanan sayılar olur. Tamamlanan sorunlar için kullanışlı sorgular, Insiders Sürüm Notları wiki sayfasında bulunabilir . Üzerinde çalışılan özellikler, geçerli ayın yineleme planında bulunabilir .

Sonraki Adımlar #

May Stable sürümünün yayınlanmasıyla birlikte Insider yapılarını günlük olarak oluşturmaya ve yayınlamaya başlayacağız Halihazırda Insiders yapısını kullanıyorsanız, yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur! Haziran ayından itibaren günlük güncelleme bildirimleri almaya başlayacaksınız.

Insiders derlemelerini kullanmıyorsanız ve VS Code geliştirmek için kullandığımız aynı yapıları kullanarak öncü olmak istiyorsanız, indirmeler sayfamıza gidin ve Insiders derlemesini bugün yükleyin.

GitHub , Twitter ve Stack Overflow'da görüşmek üzere !

Wade Anderson
@waderyan_